İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu olan Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan 2023 dünya üniversiteleri etki sıralamaları sonuçları (The Impact Raking 2023) yayınlandı. Dünyanın en iyi üniversitelerinin belirlendiği, 112 ülkeden 1.591 üniversitenin yer aldığı listede Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi en iyiler arasında yerini aldı.

KTO Karatay Üniversitesi, Vakıf Üniversiteleri Arasında 2. Sıraya Yerleşti
KTO Karatay Üniversitesi, Londra merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education tarafından hazırlanan ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarının baz alındığı 2023 dünya üniversiteleri etki sıralamasında önemli başarılar elde etti. KTO Karatay Üniversitesi, dünya listelerinde “Erişilebilir ve Temiz Enerji” kategorisinde 101-201, “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” kategorisinde 401-600 ve “Sanayi, İnovasyon ve Altyapı” kategorisinde 601-800 bandında yer aldı. 

Dünyanın en etkili üniversitelerinin sıralandığı raporda, KTO Karatay Üniversitesi, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında “Erişilebilir ve Temiz Enerji” kategorisinde 2. sırada, “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” kategorisinde 8. sırada ve “Sanayi, İnovasyon ve Altyapı” kategorisinde ise 15. sırada yer alarak en iyi üniversiteler arasında gösterildi.  

“Sürdürülebilir Kalkınmaya Katkı Sağlamak İçin Çalışmalar Yürütüyoruz”
Times Higher Education tarafından yayınlanan 2023 dünya üniversiteleri etki sıralamasında elde edilen sonuçların, üniversitenin çabalarının değerlendirilmesi açısından önemli olduğunu söyleyen KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Üniversite olarak öğrencilerimize kaliteli bir eğitim sunmakla kalmayıp, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamaları için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Eğitim kalitesindeki üstün başarılarımızla adımızı dünyanın en iyi üniversiteleri arasına yazdırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Elde ettiğimiz bu başarılar, hedeflerimize doğru attığımız adımların ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Gelecekte ülkemizin ve toplumumuzun rolünü güçlendirmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Uluslararası alanda ortaya koydukları bilimsel katkılardan dolayı akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

05 Haziran 2023