İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Ortaç, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a atılan ilk adım ile başlayan millî mücadelemiz, Türk gençliğine ve tüm halkımıza ilham veren müstesna bir değere sahiptir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının çok büyük zorluklar altında sürdürdüğü bağımsızlık mücadelesi sonucunda, Türk milleti özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini ve vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü tüm dünyaya kanıtlanmıştır.

19 Mayıs, gençliğimizin ve geleceğimizin sembolüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesindeki ‘Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir’ sözleri ile Türk gençliğine ülkemizi koruma görevi vermiştir. Millî ve manevi değerlerini koruyan, tarih bilincine sahip gençlerimiz, 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün yaktığı özgürlük meşalesini nesilden nesile taşıyacak ve ülkemizin geleceğine parlak bir ışık olacaktır. Ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacak, bilimin ve teknolojinin gelişmesine öncülük edecek, spor ve sanat gibi alanlarda da uluslararası başarılar elde edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

17 Mayıs 2023