İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Milli bağımsızlığımızın, egemenliğimizin öncüsü olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarını oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz.

Meclisimiz, aziz milletimizin yokluklar içerisinde varını yoğunu ortaya koyarak topyekûn gerçekleştirdiği destansı mücadelenin kırılma noktası olmuştur. Ecdadımız, 103 yıl önce bugün azimle, inançla, kararlılıkla her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğimizi tüm dünyaya kanıtlamıştır. Millet egemenliğinin resmen hayata geçirildiği bu önemli gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından vatanımızı sonsuza dek koruyacak olan geleceğimizin mimarı çocuklarımıza hediye edilmiştir. Bu bayram, tüm dünya çocuklarının arasında kardeşliğin ve barışın yayılmasına vesile olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır’ sözleriyle belirttiği gibi Cumhuriyetimizin emanet edildiği kıymetli çocuklarımız gelecekte ülkemizin bilim, teknoloji, kültür gibi alanlarda her zaman diğer ülkelerden daha ileride olmasına katkı sağlayacaktır. Hiç şüphesiz ki bizlerin en büyük hazinesi olan çocuklarımız, kendilerine sunulan bu meşaleyi her zaman daha ileriye taşıyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 103. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, daha iyi bir dünyanın temelini oluşturacak olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Prof. Dr. Fevzi Rifat ORTAÇ
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü

21 Nisan 2023