İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi arasında çocuklar ve ebeveynlere dijital okuryazarlık kazandırılması için halk kütüphanelerine ücretsiz dağıtılacak olan “Dijitale Kalpten Bağlı Aile” kitabının lansmanı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen lansman törenine RTÜK Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Uslu, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, kitabın editörü Dr. Nabat Garakhanova ve bölüm yazarları olan KTO Karatay Üniversitesi akademisyenleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Aileler için bir rehber niteliğinde olan, bilinçli ebeveynlerin hem kendileri hem de çocukları için dijital dünyada dikkat etmeleri gereken hususları ele alan Dijitale Kalpten Bağlı Aile kitabının editörlüğünü Dr. Nabat Garakhanova üstlenirken, KTO Karatay Üniversitesi akademisyenleri ve deneyimli yazarlar bölümlerle kitaba sağladı.

“Böylesine Değerli Bir Eserin RTÜK ve KTO Karatay Üniversitesi İş Birliğinde Dağıtımın Yapılmasını Oldukça Önemsiyoruz”
Törende konuşan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Üniversitemiz ve RTÜK arasında imzalanan “Dijitale Kalpten Bağlı Aile Kitabının Basım ve Dağıtım Protokolü” kapsamında bugün Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde böylesine anlamlı bir etkinlik için bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Teknolojik gelişmeler, ekonomik ve sosyal yaşama dair iş ve işlemlerin dijitalleşmesini hızlandırdı. Bu bağlamda dijitalde neyin iyi ya da kötü olduğu, insanlığı düşünmeye ve tartışmaya sevk ediyor. Ailelerin bu konuda kendileri ve çocukları için neler yapabileceği ise oldukça kritik bir konudur. Bu tarz toplumsal meselelere değinmeyi ve toplumun bilinçlenmesini her daim kendine vazife edinen üniversitemiz, “Dijitale Kalpten Bağlı Aile” kitabını KTO Karatay Üniversitesi Yayınları aracılığı ile tüm insanlığın faydasına sunmuştur. Böylesine kıymetli bir eserin RTÜK ve KTO Karatay Üniversitesi iş birliğinde halk kütüphaneleri başta olmak üzere dağıtımının yapılmasını oldukça önemsiyoruz. KTO Karatay Üniversitesi olarak RTÜK ile olan iş birliğimizin bundan sonra da artarak devam etmesini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“RTÜK Olarak Bu Değerli Eserin Bir Parçası Olmaktan Memnuniyet Duyuyoruz”
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Uslu lansman programındaki konuşmasında; “Dijitale Kalpten Bağlı Aile kitabında Dr. Nabat Garakhanova başta olmak üzere 16 yazarımız yer aldılar. Çok değerli ve titiz çalışmalar yürüterek büyük emek verdiler. Anne ve babalara, dijital üzerine çalışmalar yapan medya profesyonellerine ışık tutup, yol gösterecek nitelikte çok önemli bir eser. RTÜK olarak bu eserin bir parçası olmaktan memnuniyet duyduğumuzu özellikle belirtmek isterim. Basım ve dağıtımında RTÜK olarak rol alacağımız kitabın sayesinde sadece çocukların değil, ebeveynlerin de dijital dünyaya ayak uyduracağına dair önemli bir düşüncemiz var. Bizler anne-baba olarak dijital dünyaya çocuklarımızdan daha çok vâkıf olmalıyız. Bu değerli eserin ebeveynlere yol gösterici bir rehber olacağı kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

“Dijitale Kalpten Bağlı Aile kitabının yanında verilecek olan Neci’nin Diji Maceraları masal kitabının da yoğun bir şekilde okunacağına eminiz. Bu önemli ve değerli projenin bir parçası olma noktasında RTÜK’e paydaşlığı sunan değerli Rektörümüz Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç’a, Dr. Nabat Garakhanova’ya, akademisyenlerimize ve yazarlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Oldukça değerli olan eser, tüm illerimizin üniversitelerinin, okullarının ve halk kütüphanelerinin hepsine ulaştırılacaktır. Gitmesi gereken her yere ulaşması için kurumumuzun elinden gelen tüm çabayı göstereceğini belirtmek istiyorum” dedi.

“Bu Kıymetli İş Birliği Sayesinde Toplum Olarak Dijital Dünya ile Uyumlu Bir İlişki Kurma Konusunda Ailelere ve Çocuklara Destek Olabileceğiz”
Dijitale Kalpten Bağlı Aile Kitabının editörü Dr. Nabat Garakhanova; “Dijital okuryazarlık; ebeveynlere, çocuklarına ilişkin zaman kullanımı ve dijital içerik konusundaki sınırları, sınırlandırmaları öğretmekte ve bu sayede ebeveynler çocuklarına ekran yönetme becerisi kazandırmaktadır. Dijitale Kalpten Bağlı Aile kitabımız, ebeveynler için adeta bir yol haritası niteliğindedir. Kitabımız, ebeveynlere çocukların dijital dünyada tutarlı, sağlıklı ve dengeli bir ilişki geliştirmelerine yardımcı olabilecek stratejiler, yani yol haritaları sunmaktadır. Eserimize, KTO Karatay Üniversitesi’nin deneyimli akademisyenlerinin yanı sıra birçok değerli isim katkı sağlamıştır. RTÜK ve KTO Karatay Üniversitesi iş birliğinde halk kütüphaneleri başta olmak üzere eserin dağıtımının yapılması bizim için çok önemli. İnanıyorum ki bu kıymetli iş birliği sayesinde toplum olarak sağlıklı dijital alışkanlıklar geliştirecek, dijital dünya ile uyumlu bir ilişki kurma konusunda aile ve çocuklara destek olabileceğiz. Bu süreçte bize destek veren RTÜK’e, KTO Karatay Üniversitesi’ne ve kıymetli yazarlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından lansman programı, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

14 Nisan 2023