İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı sonuçları açıklandı. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladıkları dört proje destek almaya hak kazandı.

KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan dört proje TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek alma hakkı elde etti. Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Ebelik Bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin danışmanları ile hazırladıkları projeler TÜBİTAK desteği kazandı.

KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Büşra Alıç ve Şadi Arif Yüksel’in danışmanları Prof. Dr. Ali Bülent Uşaklı ile hazırladıkları “Endüstriyel Ölçmeler için Gömülü Sistem Kablosuz Veri Transferi ve Arayüzü” projesi; Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Ebelik Bölümü öğrencisi Huriye Altınkaynak’ın danışmanı Öğr. Gör. Hafize Dağ Tüzmen ile hazırladığı “Doğum Sonu Dönemdeki Annelerin Anne Olmak ile İlgili Algılarının İncelenmesi: Metafor Çalışması” projesi; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Muhammed Yasir Olgun, Huriye Erler ve Funda Akdoğan’ın danışmanları Arş. Gör. Kamil Özpınar ile hazırladığı “Mini Bir Model Savaş Uçağının Tasarımı, Analizi ve İmalatı” projesi; Mekatronik ve Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Nur Beyza Karaman ve Emre Can Arıcı’nın danışmanları Arş. Gör. Kamil Özpınar ile hazırladığı “Mini Bir Model Savaş Uçağında Kullanılacak Mini Jet Motoru Tasarımı, Analizi ve İmalatı” projesi olmak üzere toplam dört proje TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

“Akademisyen ve Öğrencilerimizi Tebrik Ederiz”
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, yaptığı değerlendirmede üniversitenin TÜBİTAK projelerine verdiği önemi vurgulayarak, öğrenci projelerine her zaman destek olduklarını belirtti. “TÜBİTAK projeleri, Türkiye’deki araştırma ve inovasyon çalışmalarına büyük katkılar sağlamaktadır. Bu tür projeler, Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik gelişimine katkı sağlamanın yanında öğrencilerin akademik başarılarını da teşvik etmektedir. Bu nedenle öğrencilerimizin TÜBİTAK projelerinde yer almalarını önemsiyor ve onlara her zaman destek veriyoruz. TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programında destek almaya hak kazanan öğrenci ve akademik danışmanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Tablo 1. 2209-A PROGRAMI 2022/2.DÖNEM KABUL ALAN PROJE BİLGİLERİ

PROJE NO PROJE BAŞLIĞI ÖĞRENCİ İSİMLERİ BÖLÜM DANIŞMAN
1 Mini Bir Model Savaş Uçağının Tasarımı, Analizi ve İmalatı Muhammed Yasir Olgun
Huriye Erler
Funda Akdoğan
Makine Mühendisliği Arş. Gör. Kamil Özpınar
2 Mini Bir Model Savaş Uçağında Kullanılacak Mini Jet Motoru Tasarımı, Analizi ve İmalatı Nur Beyza Karaman
Emre Can Arıcı
Mekatronik ve
Makine Mühendisliği
Arş. Gör. Kamil Özpınar
3 Endüstriyel Ölçmeler için Gömülü Sistem Kablosuz Veri Transferi ve Arayüzü Büşra Alıç
Şadi Arif Yüksel
Mekatronik Mühendisliği Prof. Dr. Ali Bülent Uşaklı
4 Doğum Sonu Dönemdeki Annelerin Anne Olmak ile İlgili Algılarının İncelenmesi: Metafor Çalışması Huriye Altınkaynak Ebelik Öğr. Gör. Hafize Dağ Tüzmen
23 Mart 2023