İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Sevgi, emek, şefkat ve fedakârlıkları ile tüm insanlığın umudu olan kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Şüphesiz toplumların sosyal ve ekonomik açıdan gelişmesi ve aile kurumunun sağlam bir temele dayanmasındaki en önemli aktörlerin başında kadınlarımız gelmektedir. Kadınlarımız nasıl ki İstiklâl Savaşı’nda cephede ön sıralarda yer alarak tarih yazmışsa, bugün de fedakârlıklarıyla toplumun şekillenmesinde aktif rol oynamakta ve dünyadaki kadınlara her zaman öncü ve örnek olmaya devam etmektedir.

Sevgileri, fedakârlıkları, gayretleri ile geçmişimizi şekillendirirken; geleceğimizin inşa edilmesinde ise büyük emek harcayan kadınlarımız toplumsal, ekonomik ve kültürel yükselişin vazgeçilmez bir parçasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bizce, Türkiye Cumhuriyeti anlamınca kadın, bütün Türk tarihinde olduğu gibi bugün de en muhterem mevkide, her şeyin üstünde yüksek ve şerefli bir mevcudiyettir’ sözünde olduğu gibi kadınlarımız bilimden sanata; spordan siyasete her alanda hep öncü olmuşlardır.  Ülkemizde ve dünyada hedeflerine emin adımlarla yürüyerek, her alanda başarılı çalışmalar yapan kadın sayısının artması, hepimizin övünç kaynağıdır.

Ayrımcılık ve şiddet başta olmak üzere kadınlarımızın uğradığı haksızlarla toplum olarak mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Kadınlarımızın şiddete maruz kalmadığı bir toplumu kararlılık ve hassasiyetle hep birlikte oluşturmalıyız. İnanç değerlerimiz ekseninde unutmamalıyız ki kadınlarımız, bizlere Allah’ın birer emanetidir.

Bu duygu ve düşüncelerle büyük sorumluluklar üstlenen, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan başta akademisyenlerimiz, idari personellerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Fevzi Rifat ORTAÇ
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü

08 Mart 2023