Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları’nca (Webometrics Ranking of Universities) dünya üniversiteleri arasında 3.743’üncü oldu.

Tüm dünyadaki yükseköğretim kurumlarını boyut, görünürlük, açıklık ve mükemmeliyet göstergeleri üzerinden değerlendiren Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları (Webometrics Ranking of Universities) açıklandı. KTO Karatay Üniversitesi, Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları (Webometrics Ranking of Universities) değerlendirmesine göre dünyada sıralamaya giren 12 bin üniversite arasında 3.743.; Avrupa’da yer alan 6.036 üniversite arasında 1.155. sırada yer alarak birçok üniversiteyi geride bırakmayı başardı.

“KTO Karatay, Türkiye’deki Vakıf Üniversiteleri Arasında 36. Sırada Yer Aldı”
KTO Karatay Üniversitesi, Webometrics değerlendirmesine göre Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 36. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı. KTO Karatay’ın Webometrics Dünya Sıralamalarına göre elde ettiği diğer başarılar ise şu şekilde:

• Mükemmeliyet Kategorisinde 3.238’inci,
  • Açıklık (Şeffaflık) Kategorisinde 3.707’nci,
  • Etki (Görünürlük) Kategorisinde 9.866’ncı sırada yer aldı.

Kıtalararası sıralamalara da adını yazdıran KTO Karatay Üniversitesi,

• Civets Üniversiteleri Sıralamasında 266’ncı,
  • Avrupa Üniversiteleri Sıralamasında 1.155’inci,
  • Asya Üniversiteleri Sıralamasında 1.481’inci,
  • Orta Doğu Üniversiteleri Sıralamasında 377’nci,
  • Avrasya Üniversiteleri Sıralamasında 2.635’inci sırada yer aldı.

“Dünya Üniversiteleri Arasında Önemli Başarılar Elde Ettik”
KTO Karatay Üniversitesi’nin, ulusal ve uluslararası alanda büyük başarılara imza attığını belirten KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç “Özverili çalışmalarımızın karşılığını aldığımızı görmek bizleri mutlu ediyor. Dünya çapında yayınlanan saygın sıralama kuruluşlarının istatistikleri, üniversitemizin bilimsel ve kültürel alanda göstermiş olduğu çalışmalarda ilham kaynağı oluyor. KTO Karatay Üniversitesi’ni bilimsel hedeflerine taşımak için var gücüyle çalışan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

08 Mart 2023