İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

06-07 Şubat 2023 tarihlerinde Kahramanmaraş merkezli peş peşe meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem; Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana illerinde ciddi bir yıkım oluşturdu. Cumhuriyet tarihinin en büyük doğal afetlerinden olan depremler, binlerce binanın yıkılmasına, binlerce insanın hayatına kaybetmesine neden oldu. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi tüm milletimizi derin üzüntüye boğan deprem bölgesine yardım göndermek için tek yürek oldu. KTO Karatay Üniversitesi Merkez Kampüsü Sosyal Tesisler Binası’nda oluşturulan Yardım Merkezi’ne KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri, mezunları, akademisyenleri ve idari personelinin yanı sıra çok sayıda vatandaş da destek oluyor.

KTO Karatay, Yaraları Sarmak İçin Seferber Oldu
Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran depremin ilk gününde, merkez kampüste yer alan Sosyal Tesis Binası Fuaye Alanında "Yardım Merkezi" kuruldu. Deprem felaketinin yaşanmasının hemen ardından KTO Karataylı öğrenciler, mezunlar, idari ve akademik personel Kızılay merkezlerine kan vererek destekte bulundu. KTO Karatay Üniversitesi ailesi, Türkiye’yi yasa boğan depremde zarar gören vatandaşlara yardım toplamak amacıyla gönüllü olarak çalışmalarına devam ediyor.

Şimdi, Depremin Açtığı Yaraları Sarma Zamanı
Öncelikli ihtiyaç malzemelerinin toplandığı merkezden deprem bölgesine şimdiye kadar 400 adet battaniye, 20 adet ısıtıcı, 938 adet kazak, 415 adet mont, 576 adet pantolon, 207 çift ayakkabı, 1.169 adet çorap, 641 adet atkı, bere, eldiven ve 20 adet ısıtıcı ulaştırıldı. Ayrıca 1.689 adet çocuk kıyafeti, 4.439 paket bebek bezi, 249 paket bebek bisküvisi, 189 paket bebek maması, 77 adet biberon, 193 paket süt, 1.249 paket hijyen-temizlik seti, 3.026 paket atıştırmalık gıda, 673 paket kuru gıda/konserve gönderildi. Merkezde yardım toplama çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor.

Deprem Bölgesindeki Öğrencilerle Tek Tek İlgileniliyor
Afet bölgesindeki vatandaşlarımıza topladıkları ayni yardımların yanında, depremden etkilenen illerin nüfusuna kayıtlı öğrencilerine de destek veren yardım merkezi, deprem bölgesindeki öğrencilerini tek tek arayarak durumları hakkında bilgi almaya devam ediyor. Öğrencilerin sağlık durumları ve ihtiyaçlarının belirlenmesinin ardından ilgili yerlere bildiriliyor.

09 Şubat 2023