İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde, akademisyenlerin nitelikli araştırma faaliyetlerinin çıktılarından olan makale, proje, patent, atıf gibi inovasyon ve AR-GE içerikli yapılan çalışmalarına ilişkin “Akademik Teşvik Ödül Töreni” düzenlendi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde makale, patent, AR-GE, inovasyon ve proje faaliyetleriyle katkı sağlayan akademisyenlerin, nitelikli araştırma faaliyetlerinin ve başarılarının desteklenmesi amacıyla Akademik Teşvik Ödül Töreni düzenlendi. Törene, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, dekanlar ve akademisyenler katıldı.

“Başvuruda Bulunulan Proje Sayısına Göre %90 Destek Oranına Sahibiz”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Genç bir vakıf üniversitesi olmamıza rağmen üniversitemizde proje kültürünü başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Örneğin; TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2022/1 dönemi kapsamında öğrencilerimizin 13 projesi kabul edildi. Başvuruda bulunduğumuz proje sayısına göre değerlendirdiğimizde, proje destek oranının %90 olduğunu görüyoruz.  Bu başarının ortaya çıkmasında büyük gayretleri olan öğrencilerimizi, akademik danışmanlarımızı, TEKNOFEST organizasyon ekibimizi, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Çok Çalışarak Bu Listelerde Kalıcı Bir Pozisyon Elde Edeceğiz”
Rektör Ortaç; “Bu yıl bir diğer başarıyı da Dünya Bilim İnsanı ve Üniversite Sıralaması’nda elde ettik. Google Akademik’teki H-index, i10 indeks puanlarına ve atıflara dayalı olarak bilim insanlarının toplam ve son beş yıllık verimlilik katsayılarını gösteren ilk ve tek çalışma olan “AD Bilimsel İndeksi”, “World Scientist and University Rankings 2023 listesinde 29 akademisyenimiz listeye girmeyi başarırken, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 12. sıraya yerleşerek büyük bir başarıya imza attık.

Bilindiği üzere akademik başarının en önemli göstergelerinin başında ranking listeleri geliyor. URAP, ARWU, QS, Times Higher Education listelerine de yeni yeni girmeye başladık. Özellikle uluslararasılaşma anlamında bu listelerde yer almanın kıymetini hepimiz yakından biliyoruz. İnanıyorum ki çok çalışarak, gayret ederek bu listelerde kalıcı bir konumda yer alacağız” şeklinde konuştu.

KTO Karatay Üniversitesi’nde 2021 yılının en çok yayın yapan akademisyenleri sıralamasında Prof. Dr. Ayben Karasu Uysal birinci, Öğr. Gör. Stephan Taiwo Onifade ikinci olurken;
Doç. Dr. Nurdoğan Ata ve Dr. Öğr. Üyesi Amir Yavariabdi üçüncülüğü paylaştı. Tören, akademisyen ve öğrencilere teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

05 Ocak 2023