İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Türkiye Ulusal Ajansı son üç yılda Erasmus+ hibe iadesi yapmayan kurumları açıkladı. Türkiye Ulusal Ajansı sonuçlarına göre Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi hibe iadesi yapmayan kurumlar arasında 2. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye Ulusal Ajansı, İstanbul Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “Erasmus+ Yükseköğretim Hareketlilik (KA131) Proje Yönetim” toplantısı düzenledi. Erasmus+ programı hakkında yeniliklerin konuşulduğu ve geçmiş yıllarda proje hibe kullanımlarına dair verilerin paylaşıldığı toplantıda, son üç yıldır Avrupa Komisyonu tarafından üniversitelere tahsis edilen hibe desteğinde, Türkiye’de sadece 5 üniversitenin %100 kullanım oranına ulaştığı belirtildi. KTO Karatay Üniversitesi, bu üniversiteler arasında 2. sırada yer aldı.

Erasmus+ hibesini iade etmeden %100 kullanım oranına ulaşarak, listede 2. sırada bulunan KTO Karatay Üniversitesi, yaklaşık 65 ülkeden 650’ye yakın uluslararası öğrenciye kapılarını açıyor. Dünya üniversitesi olma yolundaki çalışmalarına ara vermeden devam eden ve uluslararası alanda her zaman en iyiye ulaşmayı hedefleyen KTO Karatay Üniversitesi, Erasmus+ öğrenci öğrenim ve personel hareketliliği kapsamında Fransa’dan İspanya’ya, Belçika’dan Makedonya’ya pek çok ülke ile ortak çalışmalar yürütüyor. Her geçen gün artan eğitim programları ve kaynak geliştirme projelerine kapı açan Erasmus+ iş birlikleri, KTO Karatay Üniversitesi öğrencilerinin öğrenimlerine uluslararası bir boyut ekleme fırsatı sağlıyor.

03 Kasım 2022