İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, geleceğe ışık tutan öğrenciler yetiştirme felsefesi ile standartların üzerinde bir sanat eğitimi imkânı da sağlayarak, çalışmalarına devam ediyor.

KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi; disiplinlerarası çalışabilecek geçmişi iyi bilip geleceğe ışık tutabilecek öğrenciler yetiştirmeyi esas alan eğitim felsefesi benimsemektedir. Alanında kendini ispatlamış, çalışmalarına aralıksız devam eden akademik personeli ile standartların üzerinde bir sanat eğitimi sağlayabilmek için fiziksel-teknik donanım ve sağlam bir altyapı ile çalışmalarına devam etmektedir.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde yer alan bölümlerde, öğrenciler bilim ve sanatın ortak dilini kullanarak, özgün tasarımlarla mesleğine katkı sağlamaktadır.

AB Erasmus+ Programı ile Avrupa’da Eğitim Gören Öğrencilerle Değişim Programı İmkânı
AB Erasmus+ programı ile fakülte öğrencilerinin, Avrupa’da yer alan üniversitelerdeki öğrenci değişim programıyla dönemlik eğitim almaları desteklenmektedir. Öğrencilerin çağdaş sanat ve bilimsel araştırma yöntemleri ile kazandığı bu yetenekleri endüstri alanında uygulamaları sağlanmaktadır.

Yenilikçi Tasarımlara Öncülük Eden Nitelikli İç Mimarlar
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde güçlü akademik kadrosu ile birlikte gelişmiş donanım ve son teknolojik imkânlar sunularak, uluslararası standartlarda bir eğitim verilmektedir. İç Mimarlık Bölümü, öğrencilerin tasarımsal gücünü açığa çıkaran, gelişen teknoloji sayesinde yenilikçi tasarımlara öncülük eden nitelikli iç mimarlar yetiştirmektedir.

“Geniş Kapsamlı İstihdam Olanakları”
İç Mimarlık Bölümünden mezun olan öğrenciler; özel ve kamu kuruluşlarında iç mimar ve danışman olarak, Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile il ve ilçe belediyelerinde, özel şirketlerde bir tasarımcı grubun üyesi ya da yöneticisi olarak, her türlü iç mekân düzenlemesinde çalışmaktadır. Bir kuruluşa bağlı olmayı tercih etmeyenler, kendi özel ofislerini açabilmektedir.

Yetkin Mimarlar KTO Karatay’da Yetişiyor
KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, insanın yaşadığı çevreyi kent ölçeğinden küçük bir odaya kadar tasarlayacak ve inşa edecek bireyleri yetiştirmektedir. Mezunlar, günümüz teknoloji ve imkanlarını kullanarak nitelikli yaşam alanlarını oluşturabilen, tarih ve çevre bilincine sahip, çalışma ortamında yetkinlikleriyle öne çıkmaktadır.

Karataylı Mimarlık Mezunlarına İstihdam Fırsatları
KTO Karataylı Mimarlık Bölümü mezunları belediyelerde, kamu kurum ve kuruluşlarında idari ve mesleki görevlerde, mimarlık ofislerinde, inşaat ve yapı denetim firmalarında çalışabilmektedir. Ayrıca kendi ofisini açarak yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası projelerin bir parçası olan girişimci çok sayıda mezun bulunmaktadır.

Dijitalle Sanatın Harmanı: Grafik Tasarımı Bölümü
KTO Karatay Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü afiş, illüstrasyon, animasyon, çizgi film, endüstri grafiği gibi alanlarda geniş biçimde yer alan grafik sanatı konusunda eğitim sunmaktadır. Son teknolojiye sahip bilgisayar laboratuvarlarında, sanat atölyelerinde, stüdyolarda eğitim alan öğrenciler, her türlü görsel tasarım problemini çözebilen, çağın gerektirdiği gelişmiş donanımı yetkin şekilde kullanabilen, yaratıcı tasarımcılar yetiştiren, çağın gerekliliğini kavrayıp bu konulara hızlı uyum sağlayabilme yetkinliklerini kazanmaktadır.

“Grafik Tasarımı Bölümünde”
KTO Karatay Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü mezunları; tanıtım, yayıncılık, film ve çizgi film sektöründe geniş iş imkânına sahiptir. Reklam ajansları, tanıtım atölyeleri, organizasyon ajanslarında grafik tasarımcı, sanat yönetmeni ve yardımcısı olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda kendi reklam ve iletişim ajanslarını kurarak sektörde girişimci olarak da faaliyet yürüten mezunlar bulunmaktadır.

KTO Karataylı Tasarımcılardan Uluslararası Başarılar
KTO Karatay Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü’nde verilen eğitimlerle, her türlü görsel tasarım problemini çözebilen, çağın gerektirdiği donanımları yetkin şekilde kullanabilen, mesleki alanında uzmanlaşmış grafik tasarımcılar yetiştirilmektedir. Grafik Tasarımı Bölümünde sektörün gereksinimlerini göz önünde bulundurarak çalışmalar yapılmaktadır. Böylece özgün tasarımlar ortaya çıkmakta ve uluslararası yarışmalarda büyük başarılar elde edilmektedir.

“Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde KTO Karatay Farkı”
KTO Karatay Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarihi gelişimi içinde geleneksel sanatlarımızı özümsemiş, pratikte uygulamalara hâkim, ulusal ve uluslararası düzeyde yetkin, dinamik ve girişimci sanatçılar yetiştirmektedir.

KTO Karataylı öğrenciler, ana sanat atölyesi ve çizim dersliklerinde sanat ve tasarım eğitiminin gereksinimleriyle uyumlu eğitim verilmektedir. Kültür ve sanat birikimine sahip güçlü akademik kadrosuyla, ülkemizi ve milletimizi her ortamda temsil edebilen sanatçılar yetiştirilmektedir.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde, milli kimliğini ulusal değerler ile bütünleştirebilen, tarihi ve sanat değerlerine duyarlı, etik değerlere saygılı geleceğin sanatçıları eğitim almaktadır.

“MEB Tarafından Öğretmen Olarak Atanabilme Fırsatı”
KTO Karatay Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü mezunları, Pedagojik Formasyon programını tamamlamaları koşuluyla, MEB tarafından öğretmen olarak atanabilmektedir. Millî Saraylar İdaresi Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, belediyeler ve çeşitli kamu kuruluşlarına bağlı müze ve kütüphanelerde sanatçı, restoratör ve bilirkişi olarak çalışabilmektedir.

22 Temmuz 2022