İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Uluslararası alanda yaptığı başarılı çalışmalar ve iş birlikleri ile öne çıkan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ile Endonezya’nın önde gelen üniversitelerinden Airlangga Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile akademik, sosyal, kültürel alanda ortak çalışmalar yürütülecek.

Yaklaşık 65 ülkeden 600’e yakın uluslararası öğrencinin eğitim gördüğü KTO Karatay Üniversitesi, uluslararası bilimsel ve akademik çalışma ağına bir yenisini daha ekleyerek, Endonezya’nın önde gelen üniversitelerinden Airlangga Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı.

KTO Karatay Üniversitesi’nde yapılan imza töreni, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, Genel Sekreter Murat Ayvacı ve Endonezya Airlangga Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Dian Agustia M.Si  ve beraberindeki heyet ile gerçekleşti.

“Hedefimiz Uluslararası Alanda En İyiye Ulaşmak Olmalıdır”
Protokol töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, Endonezya Airlangga Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Dian Agustia M.Si ‘ye ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çelik; “KTO Karatay Üniversitesi, 65 ülkeden 600’e yakın uluslararası öğrencisi olan bir dünya üniversitesi olma yolundaki çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir. Hedefimiz her zaman uluslararası alanda en iyiye ulaşmaktır. Ürettiğimiz ilim ve bilimin kampüsümüzün içinde kalmamasına ve farklı milletlere yayılmasına öncülük etmek konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Dünya ülkelerinin üniversitelerinden bilim insanlarının akademik birikimlerini bir araya getirmenin, bilim dünyasını zenginleştirmenin, küresel gelişim ve ilerlemenin önünü açacağına inanıyoruz. Airlangga Üniversitesi ile imzaladığımız bu protokol vesilesiyle bilimsel, akademik ve kültürel alanda  katkı sağlama konusunda iş birliği yapıyoruz. Bu vesile ile protokolün her iki üniversitemize de hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Yapılan İş Birliği Protokolü, Yeni Fırsatların Kapılarını Açacak”
Yapılan iş birliği protokolü ile öğrencilere akademisyenlere yeni fırsatların kapılarının açılacağını dile getiren Airlangga Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Dian Agustia M.Si “KTO Karatay Üniversitesi’ne misafirperverliğinden ötürü teşekkür ederiz. Kendileri ile iş birliği yapacağımız için çok heyecanlıyız. Güçlü bir bilimsel AR-GE alt yapısına sahip olan KTO Karatay Üniversitesi ile böylesine değerli bir protokolde yer almaktan onur ve gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Bu iş birliğinin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Protokolün her iki üniversite için de hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından akademik personel değişimi, öğrenci hareketliliği, ortak araştırma projeleri yürütülmesi, bilimsel etkinlikler düzenlenmesi, sosyal ve kültürel faaliyetler yürütülmesi ve diğer konuları kapsayan iş birliği protokolü imzalandı. Törenin ardından heyet, üniversite kampüsünü gezerek, KTO Karatay Üniversitesi hakkında detaylı bilgi aldı.

24 Haziran 2022