İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

TÜBİTAK 1812 Girişimcilik Destek Programı (BİGG) 2024 yılı ilk çağrısı kapsamında TOBB ETÜ, ASELSAN ve KTO Karatay Üniversitesi iş birliğinde yürütülen BİGG GARAJ programı, TÜBİTAK BİGG Fonu tarafından %3 hisse karşılığında 900.000 TL sermaye desteği almak için başvurularını almaya başladı.

TOBB ETÜ Teknoloji Transfer Ofisi olarak, 2015 yılından günümüze BİGG GARAJ Programı kapsamında, 20’den fazla ilde ve çevrimiçi olarak gerçekleştirdiğimiz girişimcilik eğitimlerimize 1000’den fazla, mentorluk programımıza 500’den fazla girişimci katıldı ve 80’in üzerinde ekip 16 Milyon TL’nin üzerinde geri ödemesiz hibe desteği almaya hak kazandı. Şirketlerini kuran girişimcilerle beraber çalışarak onların Türkiye ve yurt dışından yatırım alması ve ürünlerini pazara sunmasına destek oldu.

2024-1. Dönem çağrısından itibaren destek tutarı, TÜBİTAK BİGG Fonu ile %3 hisse karşılığında yatırım olarak kuruluşa aktarılacaktır. Aşağıda belirtilen tematik alanlarda fikri olan, Ar-Ge ve inovasyon içeren projesini geliştirmek ve 900.000 TL sermaye desteği ile kendi şirketini kurmak isteyen girişimci adaylarını bekliyoruz.

Tematik Alanlar

  • Akıllı Ulaşım
  • Akıllı Üretim Sistemleri
  • Enerji ve Temiz Teknolojiler
  • İletişim ve Sayısal Dönüşüm
  • Sağlık ve İyi Yaşam
  • Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme

BİGG GARAJ Programı kapsamında sağlanacak olan teknoloji tabanlı girişimcilik eğitimleri, iş planı oluşturma ve proje yazma eğitimleri ile tüm mentorluk destekleri BİGG GARAJ proje ortakları ve destek kuruluşları tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.

Başvuru Koşulları

  • Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci veya mezun olmak
  • Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. aşaması kapsamında destek almamış olmak
  • Ön başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamış olmak

Başvuru ve Detaylı Bilgi için: https://etugaraj.org/bigg-garaj/

Son Başvuru Tarihi: 15.02.2024

İş fikirlerinizin ön değerlendirmesinin yapılabilmesi ve başvuru ile ilgili diğer tüm sorularınız için [email protected] mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

30 Ocak 2024