TRT; 2015 yılından bu yana ‘TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nı düzenleyerek gençlere kendilerini ifade edebilecekleri ve iletişim sektörüne hazırlanabilecekleri bir platform sunmayı amaçlamaktadır. Türkiye’nin ilk ve tek kamu yayın kuruluşu olan TRT, sahip olduğu kurumsal bilgi ve tecrübeleri geleceğin medyasına yön verecek olan gençlerle paylaşmayı önemli bir hedef olarak görmektedir.

TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması 19 Nisan itibarıyla başlamıştır. Görsel Yayıncılık, Radyo Yayıncılığı, Dijital Yayıncılık ve İletişim Kampanyası alanlarında 13 farklı kategoride gerçekleştirilecek yarışmaya ilişkin detaylı bilgi ve katılım şartlarına trtgeleceginiletisimcileri.com adresinden ulaşılabilir.
Yarışmaya bu yıl ön lisans ve lisans eğitimi alan öğrencilerin yanı sıra lisansüstü öğrencileri de katılabilecek.
Kategoriler
Radyo Belgeseli
Radyo Drama
Radyo Programı
Animasyon Film
Belgesel Film
Kısa Film
Video Haber
Video İçerik
İnternet Sitesi
Sosyal Medya Yönetimi
İnternet Haberi
Podcast
İletişim Kampanyası

Yarışmaya geçen yıl eklenen İletişim Kampanyası kategorisinde 2023 yılının teması “Yüzüncü Yılda Türkiye” olarak belirlenmiştir. Yarışmada eser yüklemeleri 20 Temmuz - 7 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Her türlü soru, görüş ve önerinizi [email protected] adresine iletebilirsiniz.

TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması

03 Mayıs 2023