KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI

Üniversitemize 2547 Sayılı Kanun’un ilgili maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uyarınca aşağıdaki tabloda belirtilen Fakülte ve Meslek Yüksekokulu bünyesine tam zamanlı öğretim üyesi alınacaktır.

Doktor Öğretim Üyesi, Doçent ve Profesör kadrolarına yapılacak başvurularda KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Kriterleri Yönergesi kapsamında Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Komisyonu tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda gerekli şartların sağlanması gerekmektedir.

Doktor Öğretim Üyesi, Doçent ve Profesör kadrolarına başvuracak adayların dilekçeleri ile birlikte 4 adet vesikalık fotoğraf, YÖK formatlı güncel özgeçmişi, nüfus cüzdanı sureti, vukuatlı nüfus kayıt örneği, askerlik durumunu gösteren belge örneği (erkek adaylar için), yabancı dil sınav belgesi, lisans belgesinin onaylı örneği, yüksek lisans belgesinin onaylı örneği, doktora/uzmanlık belgesinin onaylı örneği, doçentlik belgesinin onaylı örneği (Doçent ve Profesör başvurularında), profesörlük belgesinin onaylı örneği (Profesör başvurularında), yurtdışı mezuniyeti için denklik belgesi, yayın listesi, yüksek lisans ve doktora/uzmanlık tezleri, bilimsel çalışma ve yayınları, verdiği dersleri ve yönettiği doktora çalışmalarını kapsayan 4 (dört) takım dosya (Doktor Öğretim Üyesi ve Doçent başvuruları için) / 6 (altı) takım dosya (Profesör başvuruları için) ile İnsan Kaynakları Direktörlüğü’ne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Başvurular şahsen veya postayla KTO Karatay Üniversitesi İnsan Kaynakları Direktörlüğü, Akabe Mah. Alaaddin Kap Cad. No: 130 Karatay/KONYA adresine yapılacaktır. Başvuru süresi ilanın Resmî Gazete’de yayınlandığı tarihten itibaren 15 (onbeş) gündür.

İlk Başvuru Tarihi       : 14.09.2023

Son Başvuru Tarihi     : 29.09.2023

BİRİM

BÖLÜM/ALAN

KADRO UNVANI

KADRO SAYISI

ARANAN ŞARTLAR

Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü / Göz Hastalıkları Anabilim Dalı

1

Tıp Fakültesi mezunu olmak. Göz Hastalıkları alanında uzmanlığını almış olmak, bu alanda yayın ve çalışmaları bulunmak.

Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü / Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı

1

Tıp Fakültesi mezunu olmak. Çocuk Cerrahisi alanında uzmanlığını almış olmak, bu alanda yayın ve çalışmaları bulunmak.

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü / Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı

1

Tıp Fakültesi mezunu olmak. Göğüs Hastalıkları alanında uzmanlığını almış olmak, bu alanda yayın ve çalışmaları bulunmak.

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü / İç Hastalıkları Anabilim Dalı

1

Tıp Fakültesi mezunu olmak. İç Hastalıkları alanında uzmanlığını almış olmak, bu alanda yayın ve çalışmaları bulunmak.

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü / Kardiyoloji Anabilim Dalı

2

Tıp Fakültesi mezunu olmak. Kardiyoloji alanında uzmanlığını almış olmak, bu alanda yayın ve çalışmaları bulunmak.

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü / Radyoloji Anabilim Dalı

2

Tıp Fakültesi mezunu olmak. Radyoloji alanında uzmanlığını almış olmak, bu alanda yayın ve çalışmaları bulunmak.

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü / Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı

1

Tıp Fakültesi mezunu olmak. Psikiyatri veya Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında uzmanlığını almış olmak, bu alanda yayın ve çalışmaları bulunmak.

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü / Nükleer Tıp Anabilim Dalı

1

Tıp Fakültesi mezunu olmak. Nükleer Tıp alanında uzmanlığını almış olmak, bu alanda yayın ve çalışmaları bulunmak.

Temel Tıp Bilimleri Bölümü / Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı

Doçent

1

Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalında doktorasını yapmış olmak. Doçentliğini Tıbbi Biyokimya alanında almış olmak. Bu alanda yayın ve çalışmaları bulunmak.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

1

Bilgisayar Mühendisliği alanında lisans, yüksek lisans ve doktorasını yapmış olmak. Yükseköğretim kurumlarında yabancı dil öğretimi ve yabancı dille öğretim yapılmasında uyulacak esaslara ilişkin yönetmelikte belirtilen yeterliliğe sahip olmak.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

1

Elektrik-Elektronik Mühendisliği veya Elektrik Mühendisliği alanlarında lisans, yüksek lisans ve doktorasını yapmış olmak. Yükseköğretim kurumlarında yabancı dil öğretimi ve yabancı dille öğretim yapılmasında uyulacak esaslara ilişkin yönetmelikte belirtilen yeterliliğe sahip olmak.

Makine Mühendisliği Bölümü

1

Makine Mühendisliği alanında lisans, yüksek lisans ve doktorasını yapmış olmak. Yükseköğretim kurumlarında yabancı dil öğretimi ve yabancı dille öğretim yapılmasında uyulacak esaslara ilişkin yönetmelikte belirtilen yeterliliğe sahip olmak.

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Sosyoloji Bölümü

1

Lisans, yüksek lisans ve doktorasını Sosyoloji alanında yapmış olmak. İlgili alanda yayın ve çalışmaları olmak.

Psikoloji Bölümü

1

Psikoloji lisans mezunu olmak. Sinir Bilim alanında doktora yapmış olmak. İlgili alanlarda yayın ve çalışmaları bulunmak.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi

Mimarlık Bölümü

1

Lisans, yüksek lisans ve doktorasını Mimarlık alanında yapmış olmak. İlgili alanda yayın ve çalışmaları bulunmak.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü

1

Beslenme ve Diyetetik veya Gıda Mühendisliği bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak. Beslenme ve Diyetetik anabilim dalında doktorasını yapmış olmak. Bu alanda yayın ve çalışmaları olmak.

Ebelik Bölümü

1

Ebelik alanında tezli yüksek lisans ve doktora yapmış olmak. İlgili alanda yayın ve çalışmaları olmak.

Odyoloji Bölümü

1

Odyoloji veya Dil ve Konuşma Bozuklukları alanlarının birinde doktorasını yapmış olmak. İlgili alanda yayın ve çalışmaları olmak.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü / Fizyoterapi Programı

Doçent

1

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü lisans mezunu olmak. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında doçentliğini almış olmak. İlgili alanda yayın ve çalışmaları olmak.

14 Eylül 2023