Course Information Semester Course Code Course Title T+P+L Credit ECTS 8 04380028 Entrepreneurship and Innovation 3+0+0 3 3 Course Details Language : Turkish Level : Bachelor's Degree Department / Program : Communication Design Mode of Delivery : Face to Face Type : Compulsory Objectives : Discussing the issues of entrepreneurship and small business management that create a competitive advantage in today's conditions and creating a new perspective on students. Content : Girişimcilik ve küçük işletmelerin yönetimi ile ilgili temel kavram ve konuların tanıtılması. Methods & Techniques : Prerequisites and co-requisities : None Course Coordinator : None Name of Lecturers : Asist Prof.Dr. Bekir Aydoğan Assistants : None Work Placement(s) : No Recommended or Required Reading Resources : Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007. Course Category Social Sciences 100% In-Term Study Informations In-Term Studies Quantity Percentage Mid-terms 1 40% Final examination 1 60% Total 2 100% Activity Informations Activities Quantity Duration Total Work Load Course Duration 14 3 42 Hours for off-the-c.r.stud 14 1 14 Mid-terms 1 20 20 Final examination 1 20 20 Total Work Load ECTS: 3 96 Course Learning Outcomes Upon the successful completion of this course, students will be able to: No Learning Outcomes 1 Öğrenciler girişimcilikle ilgili temel kavramları ve küçük işletmelerde yaşanan yönetsel sorunları bilir. 2 Öğrenciler küçük işletmelerin kurumsallaşma süreçlerini bilir. 3 Öğrenciler bir işletmenin nasıl kurulacağını bilir. 4 Öğrenciler girişimci yönlerini keşfetme becerisi kazanır. Weekly Detailed Course Contents Week Topics 1 Girişimci ve Girişimcilik Kavramları 2 Girişimcinin Özellikleri 3 Girişimci Kişiliğin Oluşumu 4 Dünyada ve Türkiye’de Girişimcilik 5 Yenilik ve Yaratıcılık 6 Yenilik ve Yaratıcılık 7 Küçük İşletme Kavramı, Özellikleri /Küçük İşletmelerin Türleri, Avantaj ve Dezavantajları 8 vize 9 İşletme Yerinin Seçimi, Kuruluş Sorunları 10 Küçük İşletmelerde Tedarik, Üretim, Pazarlama Fonksiyonları 11 Küçük İşletmelerde Tedarik, Üretim, Pazarlama Fonksiyonları 12 Küçük İşletmelerde Başarı ve Başarısızlık Nedenleri 13 Küçük İşletmelere Yardımcı Kuruluşlar 14 Küçük İşletmelere Yardımcı Kuruluşlar Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes P1P2P3P4P5P6P7P8P9P10P11P12 All C1 C2 C3 bbb