Tarihi konulara akademik bir bakış açısıyla yaklaşarak alanında uzman akademisyenler eşliğinde önemli gün ve konular hakkında seminer, söyleşi, sempozyum, tarihi ve kültürel etkinlikler düzenleyerek tarih sevgisini ve bilincini oluşturmaya yönelik faaliyetler olarak belirlenmiştir.

Tarihi konularda sempozyumlar düzenlemek.

Tarihi konularda konferanslar düzenlemek.

Tarihi ve kültürel yerlere geziler düzenlemek

Tarihi ve kültürel film-belgesel gösterimleri düzenlemek

Öğrencilerin tarih alanında ve diğer alanlarda bilgiseviyelerini artıracağı yarışmalar düzenlemek.

Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir ile İstiklal Harbi Konferansı düzenlemiş ve bu konferansla Kazım Karabekir Paşa’nın örnek kişiliği, hayatı ve İstiklal Harbi’ndeki önemli konumu hakkında öğretici bilgiler edindik.

Benzer şekilde öğrencilerin tarihe olan ilgilerinin artması vesilesiyle neolitik dönemin temsilcilerinden olan Çatalhöyük Antik Kentine olan ziyaretimizle insanlığın gelişiminde önemli bir evre olan yerleşik toplumsal hayata geçişle tarımın ve avcılığın gelişimine tanıklık ettik.

Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921günü Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’un Türkiye Cumhuriyeti Tarihi’ndeki önemini anlatan seminer düzenlemek.

Bununla birlikte İstanbul’un Fethi’nin 568.yılı olması sebebiyle Sultan II. Mehmet’in Constantinopolis’i fethetmesinin önemi ve bu fethin Osmanlı ve Dünya siyaseti adına önemli sonuçlarını anlamak ve yorumlamak için seminer düzenlemek olarak belirlenmiştir.

Topluluk Başkanı: RABİA DİKİLİTAŞ

Mail: [email protected]

Danışman: Prof. Dr. Ömer AKDAĞ

Mail: [email protected]