Sevgili Öğrenciler;

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Üniversitelerin birlikte yürütmüş olduğu transkript belgesinin (not dökümü belgesi) digital ortamdan alınabilmesine yönelik çalışmalar  tamamlanmıştır. Öğrenciler artık internete erişim sağlayabildikleri her yerden e-devlet aracılığıyla “barkodlu” ve “kare kodlu” transkript belgesini Türkçe ve İngilizce olarak çift dilde kolay ve hızlı bir şekilde temin edebilirler. Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü hali hazırda öğrenci olan ve mezun öğrenciler transkript belgelerini, YÖK’ ün e-devlet kapısı üzerindeki alana giriş yaparak “Transkript Belgesi Sorgulama” kısmından temin edebilecektir.

E-devlet kapısına www.turkiye.gov.tr adresinden giriş yaptıktan sonra arama kutusuna transkript yazarak çıkan seçenekler içerisinden Transkript Belgesi Sorgulama (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı)’ yı seçerek ilgili ekrana ulaşabilirsiniz.

E-devlet platformu üzerinden alınabilecek belge türleri;

1.      Transkript Belgesi

2.      Öğrenci Belgesi