01Haz
Sosyal Medyada Mahremiyete Dikkat

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Hatice Budak, sosyal medyayı ve mahremiyet üzerindeki dönüştürücü etkisini, sosyolojik açıdan değerlendirdi.

18May
KTO Karatay Üniversitesi’nden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Prof. Dr. Bayram Sade, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

14May
KTO Karatay Üniversitesi Akademisyenleri TÜBİTAK’ın Aşı Geliştirme Projesinde

“SARS-Cov-2 (COVID-19) Spike (S) Antijenine Karşı Kendiliğinden Amplifiye Olabilen mRNA Aşısının Geliştirilmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK-Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı tarafından kabul edildi.

11May
KTO Karatay Üniversitesi'nden Türkiye’de Bir İlk: Kuru Buharlı Dezenfeksiyon Sistemi

KTO Karatay Üniversitesi, yeni nesil dezenfektan projesini Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde hayata geçiriyor.

08May
Koronavirüse Karşı Psikolojik Önlem Alın

2019 yılında Aralık ayı sonlarında Çin’de başlayan ve kısa sürede küresel bir tehdit haline gelen Koronavirüs hastalığı (COVID-19) kendisiyle birlikte bir korku salgınını da dünya genelinde tetiklemiş oldu.

08May
Dijital Üniversite KTO Karatay Üniversitesi

Uzaktan eğitimde Türkiye’deki en güçlü altyapılardan birine sahip olan KTO Karatay Üniversitesi, uzaktan eğitim kapsam ve kapasitesini bu süreçte daha da genişletti.

22Nis
Prof. Dr. Bayram Sade’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

09Nis
Koronavirüs Sürecinde Evdeki Büyüklerimizin Bakımı Nasıl Olmalı?

Dr. Öğr Üyesi Saniye Göknil Çalık, tüm dünyada görülen bu hastalığın yayılma sürecine ve bu süreçte evde yaşlı bakımına dair önemli tavsiyelerde bulundu.