23May
KTO Karatay Üniversitesi, TÜBİTAK Projelerinde Rekor Kırdı

TÜBİTAK bünyesinde faaliyet gösteren BİDEB tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programları kapsamında Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi büyük bir başarıya imza atarak kendi rekorunu kırdı.

21May
KTO Karatay Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Arasında Önemli İş Birliği

KTO Karatay Üniversitesi, havacılık alanındaki iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. Ankara’da gerçekleştirilen ziyaretlerde sırasıyla Türk Hava Kurumu, Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ziyaret edilirken, Türk Hava Kurumu ile iş birliği protokolü yapıldı.

18May
“Türk Gençliği Bugün ve Yarının Umududur”

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

10May
KTO Karataylı Çocuk Gelişimcilerden Örnek Yardım Kampanyası

Çocuk Gelişimi Programı birinci sınıf öğrencilerinin katkılarıyla düzenlenen “Bir İyilik Paylaşımı: Ubuntu Çemberi” yardım kampanyası kapsamında Karatay Belediyesi Hamzaoğlu Anaokulu’nda iyileştirme çalışmaları tamamlanan beş sınıfın açılışı gerçekleştirildi.

06May
Uyuşmazlıklar Tahkim ve Arabuluculukla Kısa Sürede Çözülebilir

Çoğu zaman yargılamalar yıllarca sürebiliyor ve yargılama sonucunda verilen karar, tarafları memnun etmeyebiliyor. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Aytekin Çelik, uyuşmazlık çözüm yöntemlerine dikkat çekti.

29Nis
KTO Karatay Üniversitesi’nden 12 Akademisyen

KTO Karatay Üniversitesi’nden 12 Akademisyen "World Scientist And University Rankings 2022" Listesinde

World Scientist and University Rankings 2022 listesinde, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nden 12 akademisyenimiz yer alarak, büyük bir başarıya imza attılar.

29Nis
Sağlıklı Bayram Sofraları İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ramazan’ın bitmesine sayılı günler kala Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, Ramazan Bayramı’nın en güzel yanlarından olan bayram sofralarına dikkat çekti.

28Nis
E-Ticaret Hacmi Rekor Seviyeye Ulaştı

Dr. Fatih Cura, Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) tarafından açıklanan 2021 yılı e-ticaret verilerini ve artan elektronik ticaret hacmini değerlendirdi.