Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri, TEKNOFEST 2022 Akıllı Ulaşım Yarışmaları kategorisinde finale kalmaya hak kazandı.

Modern bilgisayar laboratuvarlarında, proje tabanlı bir öğrenim gören Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri tarafından Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Grubu 2021 yılında kuruldu. Grup kurulduğu günden bu yana Yapay Zekâ ve Veri Bilimi alanında çalışmalarını sürdürüyor.

“Sürücülerde Sarhoşluk Tespiti Projesinde Yapay Sinir Ağları Sistemi”

Danışman öğretim üyeleri öncülüğünde KTO Karataylı öğrenciler, bu yıl 5’incisi düzenlenen TEKNOFEST Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali yarışmalarına yönlendirildi. İki öğrenci ve bir danışmandan oluşan grup, Teknofest’te Akıllı Ulaşım Üniversite ve Üzeri kategorisinde yarışmaya katıldılar. Grubun projesi olan sürücülerde sarhoşluk tespiti, yapay zekâ, makine öğrenimi modelleri, yapay sinir ağları sistemi kullanılarak sürücülerde alkol oranını tespit edip önlem almayı amaçlıyor.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri, yoğun emek verdikleri çalışmaları sonucunda, Yapay zekâ doğruluğunu artırmak için yapılan projeleri ile TeknoFest’in Ordu’da düzenlenen ayağında toplamda yedi kategoride 11.593 başvuru içerisinden finalist olan 372 takım arasında olmaya hak kazandı.

03 Ağustos 2022