KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri üniversitenin burs yönergesinde bulunan ‘Dil Okulu Bursu’ ve ‘Yurt Dışı Yaz ve Kış Okulu’ kapsamında İngiltere’de yabancı dil eğitimi almaya gidiyor. KTO Karatay Üniversitesine ilk 10.000 başarı sıralamasında kayıt olan 46 öğrenci 9 Temmuz 2018 tarihinden itibaren üniversitemiz tarafından verilen burs ile derecelerine göre 2 haftadan 2 aya kadar, İngiltere Unıversity of Liverpool’da İngilizce Dil Eğitimi alacak. KTO Karatay Üniversitesinde görev yapan akademisyenler de öğrencilere dil eğitimleri boyunca eşlik edecek.

‘Dil Okulu Bursu’

Üniversitemize TYT, YKS sınavları ile yerleşen, ÖSYM başarı sıralaması EA ve SAY puan türlerinden ilk 5.000 başarı sıralaması, SÖZ puan türünden ilk 2.500 başarı sıralaması, DİL puan türünden ilk 100 başarı sıralaması olan öğrenciler, yaz ayını kapsayacak şekilde en fazla iki ay olmak üzere, 1. Sınıf, 2. Sınıf veya .3. Sınıfı tamamlamalarına müteakip, öngörülen sürelerde ve üniversitenin belirlemiş olduğu tarihlerde, talepte bulunmaları halinde Üniversitemizin anlaşma yaptığı ülkelerdeki dil kursuna gönderilir.

‘Yurt Dışı Yaz ve Kış Okulu Bursu’

ÖSYM başarı sıralaması TS ve DİL puan türleri hariç olmak üzere diğer puan türlerinden 5.001-10.000 arası başarı sıralaması, TS puan türünden 2.501- 5.000 arası başarı sıralaması, DİL puan türünden 101-1.000 arası başarı sıralaması olan öğrenciler, öngörülen sürelerde talepte bulunmaları halinde 1.sınıf, 2.sınıf veya 3.sınıfın yaz veya kış aylarında 2 hafta süre ile Üniversitemizin anlaşma yaptığı ülke ve organizasyonlarda dil kursuna gönderilir.

29 Haziran 2018