Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü tarafından “Çeviride Yapay Zekâ ve Proje Yönetim Araçları” konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşide, hızla gelişen teknolojinin çeviri alanındaki etkilerine dikkat çekildi.

KTO Karatay Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümünün ev sahipliğinde düzenlenen söyleşinin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik yaptı.

“Her Daim Günceli Yakalamak İçin Çalışıyoruz”
KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, açılış konuşmasında; “İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümü öğrencilerimizin teorik derslerinin yanında, sürekli olarak bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Her daim günceli yakalamak için çalışıyoruz. Bugün bizimle çeviride yapay zekâ ve proje yönetim araçları konusunu değerlendirmek üzere konuğumuz olan Sayın Ümit Özaydın’a değerli katılımları için teşekkür ediyorum” dedi.

Söyleşide, çeviri hizmeti sektörünün önde gelen isimlerinden Ümit Özaydın, çeviri alanında yapay zekâ ve proje yönetim araçları konusunda önemli bilgiler verdi. Konuşmasında çeviri teknolojileri ve çeviride yapay zekâ kullanımında gelinen noktaları, mevcut ve gelecek gelişmelerin üzerine etkilerini aktardı. Özyadın, öğrencilerin içlerinde bulundukları eğitim sürecinde, özenli ve disiplinli çalışmanın gelecekleri adına iyi bir yatırım yapmanın ilk adımı olduğunu vurgulayarak, çevirmen adaylarını nelerin beklediği konusundaki öngörülerini paylaştı.

Program, Ümit Özaydın’ın KTO Karatay Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü öğrencilerinden gelen soruları yanıtlamasıyla, son buldu.

17 Kasım 2022

KTO Karatay’da, Çeviride Yapay Zeka ve Proje Yönetim Araçları Söyleşisi Düzenlendi KTO Karatay’da, Çeviride Yapay Zeka ve Proje Yönetim Araçları Söyleşisi Düzenlendi KTO Karatay’da, Çeviride Yapay Zeka ve Proje Yönetim Araçları Söyleşisi Düzenlendi KTO Karatay’da, Çeviride Yapay Zeka ve Proje Yönetim Araçları Söyleşisi Düzenlendi