Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü, Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Birliği Derneği ile Hayra Hizmet Vakfı iş birliğinde “Konya’nın İlim Erbabından Kurra Hafız Hasan Hüseyin Varol” başlıklı konferans düzenlendi.  Programda, Konya’nın manevi mimarlarından Hasan Hüseyin Varol’u, oğlu Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol anlattı.
KTO Karatay Üniversitesi’nde düzenlenen programa, KTO Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin ERDEM, Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf KÜÇÜKDAĞ, Hayra Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa VAROL, vakıf ve dernek yönetim kurulu üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Hasan Hüseyin Varol hocanın bizzat kendi sesinden, öğrenciler ve gençlere yönelik tavsiyelerini anlattığı video gösteriminden sonra konuşan Hasan Hüseyin Varol’un oğlu Hayra Hizmet Vakfı Genel Kurul Üyesi ve Denetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol, babasını anlatarak, vakıf hakkında bir sunum yaptı.
Toplum İçin Yaşamak, Hayat Tarzıdır
Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol, babası Hasan Hüseyin Varol hocanın toplum için yaşayan bir hayat tarzına sahip olduğunu belirterek, “Babam, 1934 yılında doğdu. 87 yaşında olmasına rağmen insanlarla iletişim kurmayı ve bilgisini paylaşmayı seven, âdeta canlı bir tarihtir. Onun hayat tarzı, toplum için yaşamaktır. İnsanı insan yapan, özellikleri ve değerleridir. Babam Hasan Hüseyin Varol da bir değerdir. Konya coğrafyası, kültürü ve irfanının yetiştirdiği bir değerdir.  Kur’an’a yönelik hizmetleri olmuştur, olmaya da devam etmektedir. Yıllarca öğretmenlik yapmış, bilgi temelli, inançlı ve imanlı insanlar yetiştirme amacında olmuştur. Okumaya ve bilime çok önem verdiğinden Hayra Hizmet Vakfı’nı ve kütüphanesini kurmuştur. Vakfı kurduktan sonra dinî, ilmî, sosyal, kültürel ve ekonomik hizmetler artmıştır.” dedi.
Kur’an ve Hayra Adanan Bir Ömür
Prof. Dr. Varol, “İslam’ı yaşama ve yaşatma ideali için çalışan, Kur’an ve hayra hizmete ömrünü adayan, binlerce öğrenci yetiştiren babam, eserleriyle topluma hizmet etmeye çalışmıştır. ‘Yaşadıklarım ve Gördüklerim’ adlı kitabında ise kendini anlatmıştır. Bizler yeni değerler üretmeli, insan olarak babam gibi değerleri yaşatmalıyız. Bizlerin amacı da topluma her yönüyle hizmet veren ve zor şartlarda yetişen değerlere sahip çıkıp yaşatmak olmalıdır. Hasan Hüseyin Varol hocam gibi değerlerin sayısını çoğaltabilirsek, toplum olarak güzel günlere ulaşabiliriz.” şeklinde sözlerini tamamladı.
Programda, Şair-Yazar İsmail Detseli, Hasan Hüseyin Varol hoca hakkında yazdığı şiirini okurken, Veysel Emin Şahin da Hasan Hüseyin Varol hocanın yazdığı bir şiirini okudu.
Program sonunda KTO Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin Erdem, Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol’a konuşmasından dolayı teşekkür ederek, hediye takdiminde bulundu.

28 Şubat 2020