KTO Karatay Üniversitesi’nin "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında, KTO Karatay Üniversitesi Tarih Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Ömer Akdağ’ın moderatör olacağı, Prof. Dr. Caner Arabacı’nın konuk katılacağı “En Hain ve Karanlık Darbe Teşebbüsü: 15 Temmuz” dijital konferansı ile darbe teşebbüsünün bilinmeyen yönleri ele alınacak. Ayrıca Konya Kültür Park Sergi Alanında “Şehitler Dile Geldi” sergisi yer alacak.

Türkiye coğrafyasında yer aldığımız günden bugüne kadar ülkemiz dış mihrakların yönlendirilmesi ile yerli iş birlikçilerin ihanetine sahne olmuştur. 1960 ihtilali, 1980 ihtilali, 28 Şubat ve 17-25 Aralık hadiseleri bunlardan sadece birkaçıdır. Her darbe veya kalkışma, ülkemizi geriletme ve yavaşlatma çabalarına hizmet etmiş, ancak milletimiz her defasında tarihinden aldığı güç, inanç değerleri ile yeniden ayağa kalkmayı ve küllerimizden doğmayı başarmıştır.

15 Temmuz’da ise tüm bu yaşananlardan farklı olarak, ülkemiz dış güçler tarafından yönlendirilen, FETÖ terör örgütünün darbe girişimine sahne olmuş, ilk defa milletin üzerine tank, top, uçak ve helikopter ile saldırılmış, yüzlerce insanımız şehit edilmiş, binlercesi yaralanmıştır. 62’si polis, 5’i asker, 173’ü de sivil 240 kişi demokrasi şehidi olmuştur. Tarihte benzeri görünmemiş bu ihanet, milletin feraseti, iman gücü, vatan aşkı sayesinde bastırılmıştır.

KTO Karatay Üniversitesi/ Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi, Sosyoloji Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Hatice Budak’ın Diriliş Postası’nda yayınlanan yazısında da bahsedildiği gibi: “15 Temmuz gecesi, bir zamanlar Ankara’ya şalvarıyla, lastik pabucuyla, yazmasıyla giremeyen bir halkın hafızasından süzülen ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.’ ilkesinin meclis kürsüsünün arkasında bir duvar sözü olmaktan çıktığı, ete kemiğe bürünmüş bir şekilde vücut bulduğu gecedir. 15 Temmuz gecesi, Türk halkının Türk demokrasisine inancının ve sahip çıkışının geleceğe bir miras olarak toplumsal hafıza aracılığıyla aktarılacağının ve Türkiye’de güçlü bir demokrasinin gerçekleşeceğinin muştusudur.”

Hain darbe girişiminin beşinci yıl dönümünde bu tarihi olayı unutturmamak ve milletimiz için destanlaşan 15 Temmuz ruhunu canlı tutarak gelecek nesillere taşımak, vatan, millet, bayrak ve devlet sevdası taşıyan gençler yetiştirme misyonunu üstlenen KTO Karatay Üniversitesi tarafından 14-15 Temmuz tarihlerinde Kültür Park Sergi Alanı’nda 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak olan 15 Temmuz şehitlerinin hikayelerinin yer aldığı “Şehitler Dile Geldi” sergisi ile egemenliğimize kasteden güçler karşısında hiç tereddüt etmeden canını ortaya koyan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Şehitleri”ni anacak.

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında KTO Karatay Üniversitesi Tarih Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Ömer Akdağ’ın moderatör olacağı, Prof. Dr. Caner Arabacı’nın konuk katılacağı “En Hain ve Karanlık Darbe Teşebbüsü: 15 Temmuz” dijital konferansı ile darbe teşebbüsünün bilinmeyen yönleri ele alınacak. Konferansa katılım,  https://bit.ly/3jWq289 linkinden sağlanacak.

15 Temmuz gecesi canları pahasına bize bu muştuyu emanet eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyoruz.

13 Temmuz 2021