Uluslararası saygınlığa sahip olan Birleşik Krallık Chevening Burs Programı’nın yeni dönem başvuruları başladı. Başvurular, 3 Kasım’da Türkiye saatiyle 14:00’te sona erecek.
Chevening Bursu Neleri Kapsıyor?

• Okul Ücreti
  • Aylık yaşam masrafları
  • Birleşik Krallık’a gidiş-dönüş seyahat ücreti
  • Varış ödeneği
  • Eve dönüş ödeneği
  • Vize ücreti
  • Göçmenlik Sağlık Hizmetleri
  • Birleşik Krallık’taki Chevening etkinliklerine katılmak için seyahat ödeneği

Chevening Burs Başvuruları İçin Başlıca Kriterler Neler?

• T.C. vatandaşı olmak ve eğitimi tamamladıktan sonra az 2 yıl kalmak
  • Başvuru sırasında 2 yıl iş tecrübesi şartını tamamlamış olmak
  • Birleşik Krallık’ta bir master programına kabul edilmek için gereken lisans derecesine ve diplomasına sahip olmak
  • 15 Temmuz 2021 tarihine kadar Birleşik Krallık üniversitelerinde en az 3 farklı programa başvurarak en az bir tanesine şartsız olarak kabul edilmek.

Chevening bursuna başvuruda bulunmak isteyen adaylar detaylı bilgi edinmek için https://chevening.org/turkey web sitesini ziyaret edebilir ya da [email protected] adresinden Chevening Sorumlusu ile iletişime geçebilirler.

22 Eylül 2020